Kittenbeleid

Kittenbeleid


Onze kittens mogen vanaf 4 à 5 weken bezoek ontvangen. Wij plannen hiervoor een tijdblok op één dag. Wij hebben ontdekt dat meerdere dagen achter elkaar bezoek meer stress geeft dan een paar uur op één dag.

Op deze leeftijd gaan ze veel ontdekken en begint het karakter zich te tonen. De kittens hebben in deze periode ook nog geen vreemde mensen gezien, dus ook dit is weer een leerproces. Dus ook het binnenkomen van bezoek geeft al even meer dan voldoende prikkels voor de mama poes en de kleintjes.


Wat wij van u verwachten bij een kittenbezoek:


 • Voordat u bij ons op kittenbezoek komt, vragen wij u schone kleding te dragen (kleding die niet in aanraking is geweest met andere dieren ook niet uw eigen dieren) en niet eerst naar een andere cattery of asiel te gaan.
 • Wij verwachten dat u bij binnenkomst uw handen gaat wassen en na het handenwassen lekker gaat zitten op de bank (ook uw eventuele kinderen);
 • Wij willen niet dat u direct gaat graaien naar een kitten of heel enthousiast bij de kitten ren gaat oh ah wat lief gaat roepen (ook uw kinderen niet);
 • Het op een juiste manier kennis maken met nieuwe dingen, moet altijd positief zijn in onze ogen en wij hebben hier dus ook de leiding over;
 • Kijken doe je met je ogen en niet met je handen;
 • Zodra de rust weer terug is en u heerlijk uw kopje koffie of thee heeft opgedronken en wij al wat van u weten, zullen wij de kittens bij u brengen en kunt u heerlijk met ze op schoot knuffelen;
 • Lopen met de kittens of de kittens over u heen laten kruipen is niet toegestaan. Naast het nog niet goed kunnen zien, kennen zeer zeker geen gevaar op deze leeftijd;
 • Als uw kinderen in onze ogen verantwoordelijk genoeg zijn en willen luisteren, kunnen ze onder toezicht van ons met een kitten op schoot knuffelen;
 • Verwacht op deze leeftijd nog geen mega interactie van het kitten. Het knuffelen zal dus ook nog erg kort zijn. Wij vragen u dan ook om met de leeftijd van 8 of 9 weken nogmaals te komen;
 • Na de knuffelsessie kunt u vragen stellen over hoe wij werken;
 • Uw kinderen zijn uiteraard welkom om mee tekomen met een kennismaking. Wij willen dat uw kinderen luisteren en niet dat ze tijdens het bezoek rondrennen, gillen of overal op klimmen of aanzitten. Indien u hier niet op let, dan zullen wij u erop wijzen. Zijn uw kinderen nog te klein om minimaal een uur aan deze eisen te voldoen, laat u ze dan thuis bij het bezoek;
 • Na het bezoek geven wij u 48 uur bedenktijd en nemen wij ook 48 uur bedenktijd. Indien wij geen goed gevoel hebben over bepaalde zaken, dan zullen wij u vragen om nog iets meer over uzelf en huissituatie te vertellen;
 • Mensen die deze regels niet zo nauw nemen en ons dus niet serieus, zullen niet meer welkom zijn;
 • Indien u 5 dagen in de week werkt buitenshuis en verder ook 's avonds weinig thuis bent, verkopen wij u geen kitten en/of herplaatser.


Zo leest u dat wij veel van u verwachten tijdens een bezoek. Waarom zijn wij hier zo streng in zult u misschien vragen. Onze kittens worden zeer stabiel en positief opgevoed. Onze groep katten is ook stabiel, dus ook vanuit daar is dat zo. Als wij het kitten bij u thuis brengen, zal het niet onder de bank of achter de kast gaan zitten. Maar meteen op verkenning gaan, wat eten, op de bak en spelen. Dit komt door de stabiele periode bij ons in de cattery.

Wij hechten dus heel veel waarde aan een positieve kennismaking.


Wat u verder nog moet weten.


Wij verkopen met hele hoge uitzondering een kitten voor de fok. Binnen NL geen katers en alleen aan samenwerkende catteries een poesje. Indien we een keuze maken om samen te werken met een cattery, dan zal dit altijd met het oog op het veilig stellen van lijnen of mooie lijnen die dan samengevoegd worden zijn.

Vragen om een kitten voor de fok zonder goed fokplan of doel, zal bij ons niet worden beantwoord.

Het doel van fokken moet in onze ogen altijd zijn het willen bijdragen aan het ras en niet het vermeerderen van het ras. Eén nestje fokken is ook fokken.


Soms is een kitten erg veel belovend en willen we graag zien hoe het zich verder ontwikkeld. Maar we kunnen niet alles aanhouden. Zo'n kitten kunnen we dan eventueel verkopen met een mogelijkheid tot inzetten in ons fokprogramma.


Onze kittens worden geboren uit een combinatie die geen overeenkomsten hebben in hun stambomenlijn.

De moeder heeft de eerste weken veel rust nodig om een goede band met de kittens op te bouwen.

Daarvoor kies ik er heel bewust voor, om in deze weken de moeder met kroost apart te houden en geen bezoek toe te laten. Met gemiddeld 4 weken worden mama en de kittens in de woonkamer of woonkeuken geplaatst, zodat ze kunnen wennen aan de dagelijke dingen die binnen een huishouden gebeuren. De mama en de kittens zitten dan veilig in een grote ren. Zodra de kittens uit de ren kunnen klimmen zijn ze in staat veilig tussen de andere katten en honden te lopen en gaat de ren weg.

Met mooi weer mogen ze onder begeleiding vanaf 6 weken de tuin in en met 8 weken weten ze ook hoe het kattenluik werkt en gaan ze zelfstandig op onderzoek uit.


De kittens krijgen een ruim assortiment aan voeding gedurende de 14 weken. Ik voer diverse premium brokken, vers vlees en vis, maar ook een blik kattenvoer vinden ze heerlijk. Ze worden met regelmaat ontwormd met Milbemax.


Met 8 à 9 weken gaan ze voor hun eerste controle naar de dierenarts en krijgen ze de eerste enting, gevolgd door de tweede enting als ze 12 weken zijn.


Met 14 weken mogen ze verhuizen en worden ze door mij naar de nieuwe eigenaren gebracht. Hiervoor rekenen wij wel wat reiskosten.


Wij verkopen alleen kittens aan mensen die veel liefde en zorg aan hun kat besteden en deze niet vrij op straat laten lopen.


Onze kittens zijn gesocialiseerd (ook met volwassen katten en honden), goed opgevoed, volledig zindelijk en met veel zorg grootgebracht.


Indien u heel specifiek voor een poes of kater kiest, kan het zijn dat u door moet schuiven naar een later nest, omdat moeder natuur meestal niet meewerkt aan de precieze hoeveelheid gewenste poezen en/of katers in een nest.


Mochten wij tijdens de eerste weken voordat u op bezoek mag komen of na het onder optie plaatsen niets meer van u horen, in de zin van hoe het gaat of dat u geen afspraak maakt om het kitten te komen bekijken, dan zullen wij het kitten aan een andere geïnteresseerde aanbieden.


HET KITTEN IS PAS GERESERVEERD VOOR U NA POSITIEVE KENNISMAKING EN AANBETALING.


De aanbetaling is bij annulering vanuit koperszijde niet terug te vorderen. Bij annulering vanuit onze zijde wordt deze binnen 2 weken aan u geretourneerd.


Wij voeren o.a. diverse varianten van Farmina Pet Foods